Drie Rollen

Annemieke vertelt over haar rollen:

Adviseur

Als adviseur ben ik betrokken bij organisaties in verandering. Mijn expertisegebieden zijn organisatieontwikkeling, verandermanagement, strategieontwikkeling. Ik ben niet de typische expert adviseur maar vul mijn adviesrol graag in door het zijn van een gids en klankbord voor mijn opdrachtgevers.

Zo ondersteun ik hen vanuit mijn ervaring bij het doordenken van nieuwe visies en beleid, door ideeën hiervoor aan te dragen. En door kritisch naar de veranderagenda te kijken. Samen vaststellen of op een realistische  manier aan de juiste opgaves wordt gewerkt. Samen problemen oplossen, samen zoeken naar dieper liggende oorzaken, passende processen ontwerpen, slimme organiseerprincipes kiezen en vervolgens mensen begeleiden bij verandering. Mijn opdrachtgevers en hun organisaties inspireren met oog voor een haalbare en succesvolle implementatie is wat mij drijft.

Coach/schaduwadviseur

Als coach begeleid ik (individuele of kleine groepen) professionals en/of hun leidinggevenden in het verder tot ontwikkeling brengen van hun verandertalenten om zo betere prestaties te behalen en ook effectiever te leren en ontwikkelen. Hoe kunnen we bestaande ervaringskennis nog meer van waarde  laten zijn voor de veranderopgaven. Niet zomaar ontwikkelen maar streven naar resultaten. Gericht op de werkcontext.

Interim manager

Als tijdelijk manager of leider binnen een organisatie help ik bij het realiseren van een verandering en te zorgen voor verankering van nieuw gedrag en werkwijzen. Als onafhankelijke expert, betrokken maar emotioneel ongebonden met de problemen of vraagstukken in de organisatie, probeer ik met een ''nieuwe'' blik te kijken naar de implementatie- en veranderingsprocessen.

Met oog voor de balans tussen de mensen en de organisatie, de confrontatie niet schuwend als het nodig is, maar ook met oog voor het creëren van zo''n omgeving waarin veranderen ook daadwerkelijk mogelijk is.

 

volg mij op Twitter